Coaching bij HSP

Coaching bij HSP is mogelijk vanaf 18 jaar

Ca. 1 op de 5 mensen hebben een zenuwstelsel dat gevoeliger is voor overprikkeling, dan de gemiddelde mens. Het is een aangeboren gevoeligheid die leidt tot een meer verfijnde waarneming van prikkels. Helaas is dat voor veel mensen iets vaags en wordt het al snel gezien als een aandoening. Het wordt snel gezien als een negatief iets, omdat anderen vinden, dat je je aanstelt in veel situaties.

Als je gevoeliger bent dan een ander, heb je nu eenmaal meer last van prikkels. Je krijgt veel prikkels binnen van: tv, computer, smartphone, Social Media, andere mensen en de drukke wereld om je heen. Dit alles komt omdat je zintuigen meer genuanceerd zijn; horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Hierdoor kan je intens genieten, maar ook intens lijden!

Alles komt harder binnen waardoor de verwerking van het hele proces meer tijd kost dan gemiddeld. Dit veroorzaakt soms meer (werk)stress; met alle gevolgen van dien.

GEEF JE GRENZEN AAN, ZODAT JE CONTACT HOUDT MET JE OMGEVING!

Als je hooggevoelig bent, ben je gevoelig voor sferen en laat je jezelf hierdoor soms beïnvloeden. Je bent zeer inlevend, wat een mooie eigenschap is, maar je neemt hierdoor de gevoelens van de ander gemakkelijk in je op, waardoor de energie uit je lichaam stroomt. Energie van anderen komt hard binnen en is soms moeilijk buiten jezelf te houden.

Door een drukke agenda of bepaalde personen om je heen voel je je soms helemaal leeggezogen. De buitenwereld begrijpt je niet goed met alle gevolgen van dien. Je wilt er toch bij horen, waardoor je de grenzen niet goed aangeeft. Je bent dan meer aan het overleven dan aan het leven! Dit zijn maar enkele voorbeelden van reacties, als je gevoeliger bent anderen. Je begrijpt dat dit je heel veel energie kost, als je hier niet mee om weet te gaan.

Als de overprikkeling lang aanhoudt, zal je misschien zelfs uit kunnen vallen door een burn-out! Gelukkig is hier wat aan te doen met een goed begeleidingstraject! Wordt het misschien tijd om nu eens echt voor jezelf te gaan zorgen?

WAT LEER JE?

– Je leert omgaan met je gedachtes,

 – Je leert omgaan met je emoties,

– Je ademhaling inzetten als medicijn,

– Stressbronnen en overprikkeling aanpakken,

 – Je leert oude gewoontes omzetten naar wenselijk gedrag.

WAT LEVERT HET JE OP?

– Je gaat naar je gevoel luisteren,

– Je geeft beter en eerder je grenzen aan,

– Je zelfbeeld krijgt een positieve boost,

– Minder stress en meer energie,

– Je krijgt weer balans in je leven.

HET TRAJECT

Het traject is een waardevolle investering in jezelf! Stapsgewijs leer je om mentaal en emotioneel sterker in het leven te staan.

Wil je eens vrijblijvend kennis komen maken om te bespreken wat ik eventueel voor je kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Je bent van harte welkom!