Van opgave naar gave: Veel hooggevoelige mensen die ik in mijn coachpraktijk ontmoet, geven aan dat hun gevoeligheid een opgave is: dat ze alles zo goed voelen en dit als last ervaren. Helaas klopt dat niet helemaal. Als voelen een opgave is, dan voel je meestal alleen de negatieve dingen. Dit negatieve gevoel kan zich op verschillende manieren kenbaar maken zoals; moeheid, opgebrand zijn, buitenadem zijn, geprikkeld zijn, onrustig voelen, hyperactief zijn of je kan je zelfs echt ziek voelen.

Dit alles heeft veelal te maken met de periode vóór dat je jezelf zo voelde. Heb je goed geslapen afgelopen nacht? Hoe was je dag gisteren? Had je vandaag een rustige dag met weinig prikkels? Heb je genoeg tijd voor jezelf genomen? Heb je genoeg pauze genomen? Ben je bewust aan iets bezig geweest met focus? Was je aan het leven of aan het over-leven? Etc…….

Hoe kan je van deze opgave een gave maken?

  1. Plan iedere activiteit in.
  2. Doe niet te veel op 1 dag en kijk wat echt noodzakelijk is.
  3. Neem genoeg pauze tussendoor.
  4. Doe je taken gefocust zodat je bewust met 1 ding tegelijk bezig bent.

Pas dit eens op jezelf toe en kijk wat het je oplevert. Eerst kost het je vast wat moeite omdat je het nog niet bent gewent, maar geef het de tijd. Als je meer rust in je lijf krijgt door goed voor jezelf te zorgen, zal je snel ondervinden dat je weer echt leert voelen. Dan is dat geen opgave meer maar een gave!

Succes!!