Over mij

Fred de Bree (ervaringsdeskundige HSP/HSS)
Coaching voor (hoog)gevoelige jongeren en volwassenen.

De coaching die ik geef, doe ik vanuit een christelijke levensvisie. Dat wil zeggen, dat tijdens de begeleiding het christelijke geloof als leidraad kan worden gebruikt. Uiteraard hoeft dat niet, want iedereen is welkom; wel of geen geloofsovertuiging. Ieder mens is voor mij gelijk! Mijn coaching en training is to the point, vanuit de persoon zelf, oplossingsgericht en met een vleugje humor.

Voordat ik in 2007 voor mezelf begon, heb ik in Barneveld gewerkt als activiteiten-begeleider van mensen met een handicap en mensen met een psychiatrische achtergrond. Daarna heb ik in Ede een dagbestedingscentrum opgezet voor jongeren met een gedragsstoornis. Dat werk heeft mij altijd zeer geboeid en geïnspireerd. Van daaruit heb ik mijn eigen praktijk/bedrijf gestart en werk ik nu met veel plezier en passie als coach en counselor.

Ik doe dit werk, omdat ik er oprecht in geloof, dat mensen kunnen veranderen. Je hoeft echt niet ziek te zijn om beter te worden! Zelf heb ik rond mijn 25e leeftijd tegen een burn-out aangezeten, doordat ik moeilijk met prikkels om kon gaan. Toen wist ik nog niet, dat ik hooggevoelig was. Als geen ander weet ik daardoor, hoe belangrijk het is om mentaal en fysiek in balans te zijn, zeker als je hooggevoelig bent. Als je echt compleet in balans wilt komen, is dat mogelijk, maar alleen als je er echt voor wilt gaan!

Naast mijn betaalde werk doe ik dankbaar vrijwilligerswerk voor ouderen bij een verzorgingshuis in Voorthuizen. Ook help ik met goederen inzamelen voor mensen uit oorlogsgebieden (vluchtelingen) bij Hulp Konvooi Veluwe, wat mijn vrouw heeft opgezet vanuit burger-initiatief. Daarnaast ben ik taalcoach voor statushouders en mag ik, samen met een groep mensen, Bijbelstudie verzorgen voor vluchtelingen (statushouders), wat ik heel bijzonder vind om te doen.

Wil je eens vrijblijvend kennis komen maken om te bespreken wat ik eventueel voor je kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Je bent van harte welkom!