Recensies

Enkele recensies waarbij de volledige namen wegens privacy zijn weggelaten

Ik kwam bij Fred vanwege oorsuizen (tinnitus) en oververmoeidheid. Wat mij aanspreekt in de aanpak is zowel de structuur van de sessies als zijn manier van werken. Dat Fred christen is was voor mij absoluut van meerwaarde, om zo ook open over het geloof te kunnen spreken. Fred is iemand die open, eerlijk, hartelijk en bewogen communiceert, maar tegelijk de professionele afstand houdt en je daarmee ook echt verder helpt. Volgens mij is het van belang dat je zelf openstaat voor verandering en deze verandering ook echt nodig vindt en niet in de laatste plaats, dat je er ook tussen de sessies door zelf mee bezig bent. Dan is het eindresultaat boven verwachting. A. A

 

Ik kwam bij Fred met een ‘vol’ hoofd met allerlei soorten emoties, stressklachten, de ‘lasten’ van het hooggevoelig zijn, angsten maar vooral met heel weinig eigenwaarde/zelfvertrouwen en onzekerheid.

Omdat Fred werkt vanuit zijn christelijk geloof kwam ik (niet toevallig, daar ben ik van overtuigd) bij hem terecht. Ik leerde al na ons eerste gesprek om bewust dingen te doen en daar begon bij mij al de verandering. Na de sessie ‘hoofd opruimen’ had ik gelijk al een enorme rust over mij en met een grote smile op mijn gezicht vertrok ik naar huis. Het fijne van Fred zijn coaching is dat hij oplossingsgericht werkt waarbij je snel resultaat ziet (al moet je het ook zelf ‘doen’) en dat hij jouw persoonlijke situatie aanpakt door je inzicht te geven in hoe je door anders te denken ook anders gaat doen! Ik heb ook veel baat gehad bij de weerbaarheidstrainingen en de ademhalingsoefeningen, na rust in mijn hoofd ook rust in mijn lijf. Door onze gesprekken over het geloof kreeg ik ook rust in mijn hart en dat was en is de mooiste rust die ik kon ervaren, dat was en is voor mij life-changing en wat een rijkdom is dat! Door de coaching van Fred sta ik ontspannen in het leven, heb ik zelfvertrouwen gekregen, bijna geen angsten meer en zie mijn hooggevoeligheid als iets waar ik rekening mee moet houden maar ook juist ervaar als positief. Heel erg bedankt Fred voor je coaching en de mooie gesprekken, je bent een mooi mens! Ik voel mij nu een waardevol mens en ben enorm gegroeid in mijn geloof wat echt voor mij life-changing is en daar ben ik vooral Hem heel dankbaar voor!

H

Dit jaar (2015) hebben een aantal professionals van Elan Barneveld  een bijscholing ontvangen rondom het thema psycho-fysieke weerbaarheid bij kinderen.  Als team hadden we behoefte aan handvatten om kinderen ook meer metaal-fysiek te trainen in het groepsaanbod. Als Elan Barneveld bieden we verschillende sociale vaardigheidstrainingen en daarbinnen wilden we meer psycho-fysieke elementen toevoegen.

In deze bijscholing hebben we van Fred handvatten gekregen hoe we de sociale vaardigheidstraining een meer fysiek en mentaal karakter kunnen geven. Dit hebben we gedaan door allerlei zelfverdedigingstechnieken en spelelementen. Het doel hiervan in de sociale vaardigheidstraining is om kinderen te leren voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven.

De training had een heel praktisch karakter, we hebben veel oefeningen gedaan rondom houding, ademhaling, ontspanning en communicatie. Fred is een gedreven persoon met hart voor dit thema! Zijn enthousiasme werkte voor ons aanstekelijk en heeft ons goed op weg geholpen in het vernieuwen van ons groepsaanbod.

Jeugdhulpverleners Elan Barneveld

Stoppen met roken met alle consequenties van dien, vreemde lichamelijke klachten, en allerlei opvolgende narigheid op het werk hebben mij bij Fred gebracht. Een verademing. Fred begeleidde mij om de kluwen van gebeurtenissen te ontwarren, oorzaak en gevolg te onderscheiden en mijzelf weer terug te vinden en te behouden. Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot en natuurlijk val je af en toe terug. Maar dat mag ook. En dan is daar Fred die precies weet wat te doen en te zeggen. Goede gesprekken en hard blijven werken aan mezelf. Dat heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben: relaxter, gezond, fit, vitaal en 22 kilo lichter. Fred, ik ben je zo dankbaar voor je hulp en expertise en jouw manier waarop je dat in de praktijk brengt. Grote klasse! Y

Ben je Christen en hsp, dan sluit de Christelijke coaching bij hooggevoeligheid van Fred de Bree aan. Als je gelooft in God, Hem toelaat in je hart, beseft dat Hij jou gemaakt heeft en dat het goed is, Hij onvoorwaardelijk van je houdt, zal Zijn wil meer en meer duidelijk worden voor ons en geïntegreerd worden aan jou en mijn wil. God houdt van ons om wie wij zijn en niet om wat wij doen. 
 
De afgelopen maanden heb ik door de sessies van Fred meer inzicht gekregen en ben ik bewust geworden waarom ik de dingen deed, zoals ik ze deed.
Voorheen liet ik me teveel leiden door; wat goed is voor de ander en alle prikkels die op mij af kwamen, waar wel meer hoog gevoelige mensen last van kunnen ervaren .
Ik was minder bewust wat goed was voor mij. Hierdoor kon ik mezelf wegcijferen. 
Door meer bewust te zijn van de signalen die mijn lichaam aangaf, kreeg ik door of ik iets wel of niet wil en kan ik daar beter naar handelen. 

Hierdoor voel ik me een vrijer mens. Ik heb het idee dat ik beter een keus kan maken en kan bepalen wat goed voor mij is. 

Het blijft een aandachtspunt, maar hierin kan ik ook meer accepteren dat verbetering voor nu goed genoeg is, in plaats van mezelf het juk van perfectie te blijven opleggen. 
 
Bedankt hiervoor Fred!  Ik zie uit naar nieuwe deuren die open gaan in mijn leven, nadat ik er een aantal heb gesloten omdat ik heb ervaren dat God iets beter heeft voor mij.  
 
God’s zegen en fijn dat je mensen zo verder op weg kan helpen.
 
N.

Fred heeft mij geholpen op een keerpunt in mijn leven. Ik ben hoog gevoelig en een echte binnenvetter, ook was ik ‘bang’ voor mijn negatieve emoties en had altijd een vol en druk hoofd. Op een moment besefte ik me dat ik het niet allemaal alleen kan en hoef te doen en toen was daar Fred. Zijn open en vriendelijke uitstraling zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde en daarnaast was hij ook erg duidelijk. En na een paar sessie´s stond ik weer buiten, voor mijn gevoel 1000 kilo lichter omdat ik eindelijk meer dingen aan durfde te gaan. Daarnaast heb ik nu ook voor de studie social work durven kiezen, wat eerder door alle confronterende aspecten te eng leek. Wel moet ik zeggen dat je eigen houding in het proces heel erg belangrijk is. Je moet en kan niet verwachten dat Fred zelf alles oplost, hij kan veel maar is nog net geen wonderdokter. Het is dus super belangrijk er zelf voor te gaan, gemotiveerd te zijn en ook echt te doen wat hij zegt. Ik zou zeggen, waar wacht je nog op… 

S

 Ik vond het best eng om te stoppen, bang om weer terug te vallen in mijn oude patroon.
Maar dat gebeurd gelukkig niet ik heb heel veel geleerd en met alles op papier leer ik nog steeds.
Het is echt zelf doen net als conditie opbouwen dat doe je niet door elke dag een rondje om de keuken tafel te lopen.
Ik ben nog steeds heel blij dat ik bij je mocht komen ….super bedankt.

R

Een sessie gehad bij Fred De Bree, Hoofd opruimen. Bijzonder en heel gek dat ik daarna ipv al jaren alleen maar denken ineens helemaal niets meer dacht! Hij zei letterlijk “jij hebt een relaxte dag vandaag”.

Het was niet alleen relaxed! Het was veel meer. Vandaag zag mijn fysio mij voor het eerst glunderen want ze had een verassing voor me. Het mooie is dat ik met veel liefde andere help en er nooit iets voor terug hoef. Een lach van een ander is meer dan voldoende voor mij. Echter vandaag overviel ze me met een verassing en voor het eerst in zeer lange tijd ontving ik! En dan bedoel ik dat ik het voelde van binnen en het zichtbaar was. Doordat mijn koppie was opgeruimd leefde ik vandaag niet met gevoelens van andere maar voelde mijn eigen ik!

Dus weer ruimte in mijn hoofd maar ook in mijn hart! Ik kan niet wachten tot de volgende sessie!

Vandaag heb ik in de pocket en daar wil ik je voor bedanken Fred!

‘Balans vinden’ is een van de pijlers van Fred. Nou… Die balans was bij mij ver te zoeken. Ik was aan het knallen, knallen en nog eens knallen. Ik raasde van hot naar her en was constant bezig met het weg werken van de overflow aan opdrachten die ik van klanten kreeg…. Als beginnend ZPP’er was ik direct razend druk. Prachtig natuurlijk, maar ook een valkuil. Gelukkig kwam in die drukte én stress een verandering… Ik vond het lastig om contact op te nemen, maar als je bij Fred bent voel je je gelijk op je gemak.

Na diverse, motiverende gesprekken met Fred kreeg ik op een gegeven moment inzicht in wat er niet goed ging. Onder andere bepaalde de klant mijn werkschema en ik ging mij in allerlei bochten wringen om deze wensen te kunnen voldoen. Ook in het persoonlijke leven was dit mijn valkuil… Teveel denken vanuit wat de ander van mij verwacht (of wat ik denk dat hij/zij van mij verwacht…). Nu, maanden later voel ik mij meer relaxt en bepaal ik zelf wat mijn grenzen zijn en welke opdrachten daar binnen passen. Dit is in mij gegroeid en het is prachtig dat Fred me daarbij heeft geholpen. Ik zeg altijd; bedankt voor je hulp Fred, maar hij vind dat ik het zelf heb gedaan… En, misschien is dat wel zo… Het is tenslotte een soort mind-set die je gaat doormaken. Zo bijzonder mooi!

Ik heb 1 tip: drink een bak koffie met Fred als je op welke manier dan ook niet gelukkig bent in je werk… Dat helpt, vast en zeker! Ik onderhoud het contact ook nog steeds. Die valkuil is dan wel goed afgedekt, hij zit er nog steeds! B

Het was voor mij niet gemakkelijk om toe te geven dat ik hulp nodig had.

Ik wilde mezelf kunnen redden, sterk zijn en niet een ander met mijn problemen lastig vallen.

Toch was het al bij de eerste afspraak met Fred duidelijk dat ik op de juiste plek was.

Ik voelde me om mijn gemak en begon als vanzelf te praten. De gesprekken waren intensief, maar ontzettend leerzaam. Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en begin stapje voor stapje te veranderen. Het hoeft niet allemaal in één keer goed te gaan. Als er iets niet lukt is dat geen falen, maar een leermoment. Ik waardeer Fred om zijn duidelijkheid, geduld en humor en ben blij dat ik de stap gezet heb om naar hem toe te gaan.

B.