Je kan de huishouding of de tuin niet meer bijhouden omdat je constant achter loopt…. herken je dit?

Dit kan komen omdat je alles altijd perfect wil doen op alle fronten en dat je dan geen tijd meer hebt om alles bij te houden. Je loopt dan constant achter de feiten aan. Misschien haal je te veel spullen in huis om emotionele redenen, omdat je het mooi vind, of omdat het een dierbaar iets is wat je niet weg wil doen.

Hoe dan?

Maak eens een lijstje met alles wat is blijven liggen en wat ergernissen bij je oproept. Sorteer dit op volgorde van groot tot klein. Je kan denken aan het strijkgoed, de rommelige schuur, je vriendin die constant door blijft praten over niks, dingen die defect zijn die je nog moet maken, afspraken die je nog moet plannen, etc.

Nadat je alle ergernissen op papier hebt staan die je nog moet doen ga je deze sorteren op praktische ergernissen (reparaties, agenda, schoonmaak, etc.) en psychische ergernissen (problemen op het gebied van relaties en communicatie).

Plan dan iedere week 1 of meer dingen in zodat je er effectief mee aan de slag gaat. Pak eerst de meest grote ergernis aan zodat je die alvast kan afstrepen op je lijstje. Psychische ergernissen kunnen lastig zijn om dat bij de ander aan te geven. Doe dit daarom met liefde voor de ander maar wees duidelijk in je verhaal wat je wil. Draai er dus niet omheen!

Het kan ook heel handig zijn om eens spullen weg te gooien. Je wil alles maar bewaren maar kijk je er weleens naar? Welk criteria kan je hanteren om spullen weg te doen:

  • Is het nuttig?
  • Heb ik het afgelopen jaar gebruikt?
  • Vind ik het mooi of leuk en word ik er blij van?

Zo kan je alleen de nuttige en mooie dingen houden die je echt zelf wil en de rest kan weg. Ja, best spannend maar doe maar gewoon, je zal zien dat dit een opluchting zal zijn!

Besluit nadat je alles op orde hebt om alles goed schoon te maken. Nadien kan je alles netjes bijhouden en kan je bepaalde dingen inplannen wanneer je dat gaat doen. Dit geeft je direct meer rust in je lijf!

Ik wens je succes met deze nieuwe eenvoudige inzichten!